Дали сте знаеле дека?

Што прави нашиот мозокот додека ние спиеме?

Што прави нашиот мозокот додека ние спиеме?

Додека сме будни, нашите пет сетила постојано пренесуваат информации и слики до мозокот. Но, кога с ...
Денес е денот на сите кои се викаат Стефан, Стефанија. Што ова име значи?

Денес е денот на сите кои се викаат Стефан, Стефанија. Што ова име значи?

Името Стефан потекнува од грчката варијанта, што значи венец или круна. Во преносна смисла ...
Што е золва, јатрва, шура, баџанак? Овие зборови најчесто ги мешаме, еве што значат!

Што е золва, јатрва, шура, баџанак? Овие зборови најчесто ги мешаме, еве што значат!

Зет – маж на сестра, ќерка, братучетка Снаа – жена на брат, братучет, син Золва &; ...
Кои се 5 најпаметни луѓе во светот?

Кои се 5 најпаметни луѓе во светот?

5.Garry Kasparov – IQГери Каспаров е е еден од најдобрите шахисти на сите времиња. Од по ...
Важно: Од која крвна група можете да примите а на која можете да донирате крв?

Важно: Од која крвна група можете да примите а на која можете да донирате крв?

Доброволното дарување крв претставува одраз на високи етички, хуманирани и морални вредности. Да се ...
Дали човечкото тело може да издржи маратонски летови од 20 часа?

Дали човечкото тело може да издржи маратонски летови од 20 часа?

Австралиската авио-компанија„Kvantas“ планира маратонски летови од Њујорт и Лондон за Сиднеј ...