Дали човечкото тело може да издржи маратонски летови од 20 часа?

Австралиската авио-компанија„Kvantas ervejs“ планира маратонски летови од Њујорт и Лондон за Сиднеј, за да провери дали човечкиот организам може да го издржи тој напор. Во текот на овие маратонски летови во авионите ќе бидат само членовите на екипажот. Ќе ги користат „Boing“ авионите „drimlajner“.

На летовите ќе учествуваат околу 40 особи, воглавно запослени во компанијата, и сите предходно ќе бидат испратени на задолжителни лекарски прегледи и процени.

„Kvantas“ има намера да ги воведе овие комерцијални летови од 2022 година, со кои ќе ги поврзе Сиднеј и Њујорк и Лондон и Њујорк.


Важно: Од која крвна група можете да примите а на која можете да донирате крв?
Кое е најскапото кафе во светот? -Не е бразилско

Post Author: