За подобар живот-не пратете вести !

Во последните години, луѓето се повеќе обрнуваат многу големо внимание на исхраната и интензивно работат на своето здравје. Но, многу луѓе едноставно не можат да прифатат дека слушањето вести од медиумите е еднакво штетно како она што шеќерот му го прави на нашето тело.

Вестите многу тешко се ,,варат,, во нашиот организам

Вестите го отргнуваат вниманието од вистинскиот проблем

Вестите не спречуваат да бидеме доволно рационални на некоја тема

Вестите во најголем број од емитуваните се неважни

Вестите немаат моќ да објаснат нешто

Вестите едноставно ви го трујат телото

Вестите ги зголемуваат импулсивните грешки

Вестите го спречуваат размислувањето

Вестите делуваат како дрога

Вестите се убијци на слободното време

Вестите од нас прават пасивни луѓе

Вестите ја убиваат креативноста кај луѓето

Факти за луѓето кои се радуваат на првиот снег
Зошто ,,Црн петок,, се одбележува со распродажби

Post Author: