Квиз: Дали ги знаете главните градови на следните држава?

Иако Географија е задолжителен предмет во Основно и Средно училиште, многумина ги мешаат главните градови на државите во Светот. Додатен збунувачки факт е, постојат држави чии што главни градови имаат исто име како и државата. Покрај тоа, во текот на историјата, многу држави со соединување или разделување од федерација настанале промени.


Следен квиз


Доколку ви се допаѓа овој квиз, споделете го на социјалните мрежи

Тест: Колку добро го познавате германскиот јазик?
ТЕСТ: Кој е точниот резултат?

Post Author: