Македонија

Како изгледале првите илјадарки во Македонија?

Како изгледале првите илјадарки во Македонија?

Првите пари во Македонија биле привремена валута воведена во априлгодина со цел да се утврди ...
Интервју со Funk Shui по повод најновиот хит “Kрик”

Интервју со Funk Shui по повод најновиот хит “Kрик”

Пред се честитки за вашата најнова песна “Крик&;. Дали очекувавте дека ќе стане хит за т ...
Цветкоски со нов национален рекорд

Цветкоски со нов национален рекорд

14 годишниот Стефан Цветкоски повторно овој викенд го собори државниот рекорд наметри делфин со ...
Хуманитарна ревија на автомобили во АСУЦ

Хуманитарна ревија на автомобили во АСУЦ

Денес на 21.10год. и покрај лошото врнежливо време, се одржа хуминатарен настан во организаци ...
Патот на аџиите – репортажа од Израел

Патот на аџиите – репортажа од Израел

Во прилог Ви ја пренесуваме репортажата од личност која како дел од погелема група од Македонија ја ...
ФОЛКЛОРНА ПРИКАЗНА  АНСАМБЛ “СТУДИО ФОЛКЛОР”

ФОЛКЛОРНА ПРИКАЗНА АНСАМБЛ “СТУДИО ФОЛКЛОР”

Во текстот што следува ќе ви раскажеме една прекрасна приказна што ја започна ансамблот &;Студ ...