Со овие лаги не застрашуваа во детството

Со што Ве застрашуваа родителите кога бевте деца? Некои со Баба Рога, некои со полиција а некои со заклучоци кои не им се познати на науката или на медицината…Прочитајте ги овде најчестите застрашувачки лаги, веруваме дека ќе се пронајдете во дел од нив.

Ако пиеш кафе, ќе ти порасне опашка

Ако лажеш, ќе ти порасне носот

Ако не си послушен/на ќе те однесе чичко полицаец

Ако ја проголташ гумата за џвакање, ќе ти се залепат цревата

Ако не се однесуваш добро, ќе те однесат Циганите

Ако не јадеш, ќе останеш мал

Ако не учиш, ќе бидеш собирач на ѓубре

Ако одиш на недозволени места, ќе дојде Баба Рога и ќе те изеде

Колку скопјани знаат математика? Одговорите ќе ве насмеат
Што открива за вас начинот на кој јадете пица

Post Author: