ТЕСТ: Кој резервар ќе се наполни прв?

Ако се чувствувате дека на вашиот мозок му треба малку размислување, веројатно сте на вистинското место. Не користењето на вашиот мозок резултира со заборавање и потешкотии во концентрација. Да се работи на вашиот мозок, на почетокот може да изгледа тешко, но придобивките се впечатливи. На сликата се прикажани 12 резервоари и само една чешма. Кој, […]

Најкраткиот IQ тест на светот - има само три прашања

Најкраткиот IQ тест на светот – има само три прашања

Три прашања, односно три одговори ве двојат од просечно интелигентна особа до интелектуалец на повисоко ниво… (83% од луѓето погрешно одговараат барем на едно прашање од овој IQ тест). Тестот на когнитивна рефлексија (CRT) е дизајниран за мерење на тенденцијата личноста да го надвладее неточниот одговор, а со цел да се посвети на понатамошната рефлексија […]

Во која насока се врти девојката? Што открива одговорот за вас?

Во која насока се врти девојката? Што открива одговорот за вас?

Теоријата за латерализација го дели човечкиот мозок на две церебрални хемисфери, лева и десна, и секоја врши различни функции. Сите луѓе размислуваат под доминантно влијание на едната или на другата страна на мозокот. Овој тест е наменет за тестирање за да се утврди која страна на мозокот претежно ја користите. Тестот е едноставен, потребни се […]

Квиз: Дали ги знаете главните градови на следните држава?

Иако Географија е задолжителен предмет во Основно и Средно училиште, многумина ги мешаат главните градови на државите во Светот. Додатен збунувачки факт е, постојат држави чии што главни градови имаат исто име како и државата. Покрај тоа, во текот на историјата, многу држави со соединување или разделување од федерација настанале промени. Следен квиз Доколку ви […]

ТЕСТ: Кој е точниот резултат?

ТЕСТ: Кој е точниот резултат?

Многумина не ја сакаат математиката токму поради дропките, баш како што овој тест. За последно да совладате дропки, најдобро е истата вредност да ја претворите во децимален број, па така да пресметувате. За да го проверите вашиот одговор, кликнете на следниот линк. Доколку ви се допаѓа оваа објава ,споделете ја на социјалните мрежи

Тест само за генијалци! Кој е крајниот резултат?

Корисниците на Фејзбук се навикнаа на овој тип на тестови, но овој тест е малку посложен. Ваша задача е да пресметате кој е крајниот резултат според логиката на сликата. Доколку не можете да пресметате на памет, калкуларот би ви било од помош. Понудени одговори: а) 110б)35в)45г)10 За да го проверите вашиот одговор, кликнете тука. Доколку […]

ТЕСТ: Колку осмици иma на оваа слика?

ТЕСТ: Колку осмици иma на оваа слика?

На сликата подолу се прикажани околу 410 цифри. Поголемиот дел од цифрите се 9, а меѓу сите нив има и 8. Ваша задача е да ги пронајдете сите 8-ци но за помалку од 1 минута. Задачата е мошне тешка, бидејќи бројот 9 е многу сличен на бројот 8, па може да ви се случи да […]