Колку скопјани знаат математика? Одговорите ќе ве насмеат

На македонската YouTube сцена се појави канал Мajk Show кој објавува прашања и одговори од случајни минувачи. Прашања се од општа култура а воедно се збунувачки, но сепак едноставни.

За само еден ден, видеото во кое прашањето е колку е 8/2(2+2) достигна 21,000 прегледи. Дел од минувачите се потрудија да ја решат оваа равенка, а дел веднаш се откажаа. Некои од одговорите ќе ве збунат, а некои ќе ве насмеат.

Кој е вашиот одговор?

Според правилото за множење и делење, кога имаме ваква равенка(без загради) се запазува редоследот на операциите, што значи одговорот е 16.


Со овие лаги не застрашуваа во детството

Post Author: