Прашања од општа култура на кои веројатно немате одговори!

Некои луѓе го мешаат образованието со знаењето. Можеби некои имаат стекнато одредено образование, но немаат стручно знаење или знаење од општа култура. Сепак, само помалку од 10% од луѓето правилно може да одговорат на некои од најчестите прашања од општа култура. Дали исто така вие спаѓате во овој процент?

Прашања од општа култура на кои веројатно немате одговори!

За да го проверите знаењето, подготвивме 9 прашања кои може да ви бидат интересни на различни начини. А за да ги проверите вашето знаење, во продолжение се точните одговори.

1.Што би направиле ако се најдете во просторија во која има пожар?

2.Дали еднорозите изумреле?

3.Колку години човек мора да има за да биде во може да се кандидира за претседател на САД?

4.Која била првичната намена на филмската фолија?

5.Колку тежи еден просечниот облак?

6.Што е постаро, Империјата на Ацтеките или Оксфордскиот универзитет?

7.Што е национално животно на Шкотска?

8.Дали доматот e зеленчук или овошје?

9.Дали Лаос се наоѓа во Азија или во Африка?

Одговори

1,Треба да се спуштите на под, бидејќи топлината и чадот се зголемуваат и подот е поладен и појасно видлив.

2.Не. Еднорозите се мистични суштества кои никогаш не постоеле. Само вистинските животни можат да изумрат.

3. Кандидантот треба да донесе мудрост и зрелост, така што 35 е долната граница.

4. “Pucket” филм e измислен во 1957 година и оригиналната цел била да биде 3Д позадина.

5.Просечниот облак е над 450.000 кг, што е еквивалентно на 100 слонови.

6.Оксфордски Универзитет. Тој е основан во 1249 година, додека Империјата е основана во 1325 година.

7.Еднорог. Од 12-тиот век тоа е симбол на Шкотска.

8.Овошје, иако многу луѓе мислат дека е зеленчук.

9.Се наоѓа во североисточна Азија, граничи со Тајланд и Бурма на запад, Кина на север, Виетнам на исток и Камбоџа на југ.

Следна објава


Доколку ви се допаѓа оваа објава, споделете ја на социјалните мрежи

Кои се мааните на натпросечно интелигентните жени?
Интересни обичаи во исхраната од целиот свет

Post Author: