Што е золва, јатрва, шура, баџанак? Овие зборови најчесто ги мешаме, еве што значат!

Зет – маж на сестра, ќерка, братучетка

Снаа – жена на брат, братучет, син

Золва – сестра на мажот

Шура – брат/братучет на сопругата

Баџанак – мажот на сестрата на вашата сопруга

Свекор – татко на мажот

Свекрва – мајка на мажот

Балдска – сестра на жената

Јатрва – сопруга на братот на вашиот маж

Што е золва, јатрва, шура, баџанак? Овие зборови најчесто ги мешаме, еве што значат!


Доколку ви се допаѓа оваа објава, споделете ја на социјалните мрежи

Денес е денот на сите кои се викаат Стефан, Стефанија. Што ова име значи?
Кои се 5 најпаметни луѓе во светот?

Post Author: